tisdag 9 februari 2010

Tankar

Ville Carl Elliot. Ja, än så länge "kallas" han ju bara det då han inte är döpt och vi tänker inte ha något dop i kyrkan heller har vi bestämt oss för.
Däremot ska vi ha en namn-cermoni för honom då han "får" sitt namn. Detta vet vi inte riktigt än NÄR vi ska ha, men det blir i samband med att adoptionen går igenom. Då jag blir mamma på riktigt till Ville med alla rättigeheter som vilken förälder som helst. Det känns skönt.
Mamma på lika villkor som jag är till Theodor. Enda som inte är lika är att Theodor har legat i min mage men det har inte Ville. MEN det är också enda grejjen som inte är "normalt".
Stör mig på folk och hatar rent ut sagt folk som säger att jag inte är mamma till Ville. Biologiskt så NEJ, det är jag inte, men juridiskt så JA, det är jag. Precis lika mycket som Ida är!
Det är ju samma för alla som adopterar från andra länder...är inte dem heller föräldrar då till dem barnen? Jag menar, dem är ju födda ur en annan mammas kropp och har kommit till icke biologiska föräldrar och säger mamma och pappa, pappa o pappa el mamma o mamma till dem. Eller hur?!
Nä jag blir bara så TRÖTT på dem som ska vara så jä-la trångsynta! Vi lever på 2010-talet nu och det finns ingen "normal" kärnfamilj nu för tiden. ALLA är lika värda!
I allafall i min värld där jag lever. Jag har nog världens största hjärta och vill aldrig någon illa. Men det finns människor som jag tror blev av med hjärtat då navelsträngen klipptes av.
Här är MIN lille goding till son!!







10 kommentarer:

Familjen Wiman: sa...

Kunde inte ha sagt det bättre!!! Håller helt fullt med dig/er!! Folk kan fråga oss ibland om det inte snart är dax att skaffa vårt egna barn?? Va??? Vadå egna barn?? Emilia är vårt!!! Även om hon ej legat i min mage!! Grr... Även mormor har fått utstå en del: "vänta bara så ska du se.. snart så ger de er nog det riktiga barnbarnet"! Min mor blir fly tokig på dessa människor o meddelar bestämt: Min dotter vill aldrig vara gravid! Och hon har faktiskt givit mig mitt riktiga barnbarn = världens sötaste flicka från Thailand! Så det så!!

Att folk verkligen ska ha så många åsikter om allt o alla. Jag förstår det verkligen inte!!
Fortsätt kämpa! Ni är verkligen en helmysig RIKTIG familj! En familj som tar hand om varandra, visar uppskattning o kärlek. Inte alla som får uppleva nåt sånt!

Många kramar från oss / Maria m fam.

Madde sa...

JAAA! Jag håller verkligen med både dig och Maria!
Hur kan man bara tycka och tänka nåt så dumt!!!
Alla som väljer att bilda en familj byggd på kärlek, är definitivt en RIKTIG familj, och detta oavsett HUR man valt att bilda den!

Massa kramar till er ALLA i FAMILJEN Bergman/Sandor
från Madde,Ullis och Lego <3

.Malin sa...

KAn bara instämma med det du skriver och det övriga skriver med!! Du har ett hjärta av guld vännen och är så go! Ni är värda det bästa!
Ni är en sån fin familj och så borde alla barn få växa upp!! Oavsett hur kärnfamiljen ser ut!
KRam på dig underbaraste och gör som hunden åt alla trångsynta: Pissa på det och gå vidare!
// Malin

Fejdan sa...

SKIT I vad folk tycker, det finns de som har åsikter om allt, och särskilt om saker som de inte vet något om eller inte har med att göra. De måste ha det tråkigt. Ville blir förresten finare och finare heeela tiden. :o)

Bethy sa...

Ni är den FINASTE familjen jag vet. Du är så klok Lola. Tänk om världen hade lite mer Lolisar, vad vacker den hade varit..massa kramar

Emelie sa...

Instämmer till hundra procent och känner verkligen med dig! Har själv åtskilliga gånger behövt stå till svars och "skydda" min familj gentemot just de trångsynta idioter du nämner i ditt inlägg... Tragiskt! Även om det är jag som burit båda våra barn, innebär det inte att jag skulle vara mer förälder eller älska dem mer än vad Jessica (min fru) gör! Blir så ledsen när folk inte kan inse hur mycket det sårar! Men ni är tuffa, ni mammor som inte burit, tror aldrig själv, och få med mig, hade fixat vara i en sådan utsatt position! All credit to you!!
Fortsätt kämpa!

Lindah sa...

Stå på dig lola, tycker du o ida är sååååå söta ihop :) o ni har världens sötaste son oxå + MR T ;)
Jag har följt din blogg sen några månader tillbaka!

Dom är avundsjuka på att du har en bättre familj o förhållande än va dom har!

Tänk om alla hade lika stort o fint hjärta som dig :)

Anonym sa...

CAROLA LOLIS BERGMAN!
Sara talar nu
Jag vet PRECIS vem / vilka du syftar på
Det SKÄR i hjärtat, MEN du vet, VI vet, alla vet----
Och det får räcka, Har sagt det förr.....Njut av den familj du lever i!
I LÖV YOU!
SKa tillbaks till farmor u vaka nu

Puss

Veronica sa...

Så sant som det är skrivit vännen!
jag vet vilka du syftar på.Ta inte illa vid utan låt istället din kärlek övervinna det till dem finaste du har!
KÄRLEKEN ÖVERVINNER ALLT!!!

Lots of love my friend

Anonym sa...

Ville bara säga i fina Lolis blogg IGEN
JAG ÄLSKAR DIG!

Tack för du finns----OERHÖRT värdefull!

Jag anser att människor i denna värld, som har svårt att acceptera olika människor för DEM som dem är, dvs olika sexuella läggning, utseende, hudfärg osv, Bör gå och prata med någon, för livet är ALLDELES för kort,
Jag pratade med min kära mor igår kväll, som jag tillsammans med VAKAT över farmor tills hon dog igår, vi pratade om att acceptera sina barn ÖVER ALLT ANNAT, och alltid älska och finnas där för dem!
Jag är stolt över DIG!
Mig
Våra kära!

PUSS / Din Sara